günümüze kadar genelde sürekli artış eğilimi görülmüştür. Nitekim 1925 yılında toplam 1.075.287 ton buğday üretilirken bunun 1950 yılında 3.871.926 tona, 1980’de 16.500.000 tona ve 2007 yılında ise 17.782.000 tona yükseldiği dikkati çeker. Buğday üretiminin yüksek olduğu illerin dağılışı incelendiğinde, ekilen alanların geniş yer aldığı illerle paralellik gösterdiği gözlemlenmiştir. Orta Anadolu bölgesi ve yakın çevresindeki iller, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile kısmen Trakya yarımadasındaki Ergene havzasında yer alan iller ile Akdeniz bölgesinde
Adana, Kahramanmaraş ve Orta Karadeniz bölümünde Samsun ili bu illerin başında gelmektedir.




1 2 3 [4]